Bazar

    

Font Size

Cpanel

BLOG 35: RETRO JE IN...

 

Retro je uvijek in, a da je to tačno pokazuju mnogi svjetski poznati dizajneri i arhitekti koji u svojim kolekcijama i projektima “oživljavaju” duh starih vremena kroz odjevne komade i djelove namještaja slične onima koje smo mogli da vidimo prije pedeset, šezdeset, sedamdeset godina…

U retro stilu se pronalaze i oni koji su u njemu odrastali i osjećaju dozu nostalgije kao i nove generacije koje je ovaj stil u potpunosti šarmirao. Jednom riječju ne zaobilazi ni jednu generaciju.

Izraz retro stila je veseo, oblici i motivi su geometrijski, materijali sintetički... Boje su obično svijetle i jarkih tonova kao što su senf žuta, tirkizna, pink, crvena, narandžasta, zelena i braon. Dezeni sa geometrijskim oblicima i šarama se javljaju na tapetama, posteljini, zavjesama pa i foteljama i garniturama za sjedenje. Oblici namještaja su zaobljeni, nameštaj je funkcionalan, jedostavan i udoban. Nameštaj nije skup i akcenat je na estetici više nego na kvalitetu. On je prije svega spoj lijepog i korisnog, kao što je u to urađeno u Buzz club-u.

Ukoliko želite da budete IN, tržni centar Bazar je izdvojio za vas par interesantnih retro stvari.

1.            Buzz club, bilijar 1h, 4,20€

2.            Ideatex, posteljina, 38,80€

3.            Moderato, štikle, 25,00€

4.            Okov, fenjer, 9,85€

5.            Narodna knjiga, ukrasna kutija, 34,00€

6.            Cosmetics, crveni ruž, 1,29€

Vaš Bazar

Kontakt

  • Adresa: Blaža Jovanovića, br.8, Podgorica
  • Tel: +(382) 20 220 330
  • Fax: +(382) 20 220 330
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Website: http://www.bazar-pg.me