Bazar

    

Font Size

Cpanel

BLOG 5: AUDICIJA "ČAROLIJA", PRIPREMA

Bliži se audicija za muzički festival „Čarolija“ u Podgorici. Priliku da dokažu svoje vokalne sposobnosti naši mališani imaće upravo u TC „Bazar“ 15. septembra.

Ovaj festival već devetu godinu za redom pokušava da ponovo razvije zaboravljenu muziku za djecu koja je nekada u društvu imala i te kako uticaja i značaja. Kroz saradnju sa eminentnim muzičarima regiona festival želi da današnjoj djeci približi bogatu tradiciju naših stvaraoca za djecu. Razvija se talenat mališana, podstiču se na vannastavne aktivnosti, uče scenskom nastupu, razbijaju tremu i još mnogo toga... Upravo povodom Podgoričke audicije željelji smo da olakšamo pripremu roditeljima i mališanima...

  • Na prvom mjestu treba da bude odabir pjesme kojom će Vaše dijete najbolje da pokaže svoje glasovne sposobnosti. Kako i sami organizatori naglašavaju poželjne su pjesme afirmativnih tekstova koji apeluju na očuvanje životne sredine, koji govore o prijateljstvu, ljubavi, dječijoj igri, tekstovi i promovišu pozitivan sistem vrijednosti svakog društva.

 

  •  Prvi utisak koji dijete ostavlja na žiri svakako je važan, pa bi bilo poželjno da dijete bude lijepo obučeno i uredno. Ipak ne pretjerivati sa dotjerivanjem, frizurom ili pak šminkom kako ne bismo žiriju poslali pogrešnu poruku i skrenuli pažnju sa talenta na izgled. Mi predlažemo jednostavne, a upečatljive komade butika „Topolino“ i „Kids Land“. Kada su djevojčice u pitanju haljinice vedrih boja su uvijek pun pogodak, a za dječake košulja, majica i farmerice, takozvani casual stil.

 

  •  Nakon što ste odabrali odijevnu kombinaciju trebalo bi poraditi na oslobađanju i razbijanju treme. Jedan od preduslova jeste postizanje maksimalnog nivoa sigurnosti, tako da roditelji tu imaju važnu ulogu. Dakle neka vaši mališani budu dobro informisani, neka uvježbaju tekst pjesme sa Vama, što će im pomoći da se ne zbune. Takođe da bi mogli pobijediti tremu bilo bi dobro da se unaprijed upoznaju sa prostorom u kome će se predstaviti, da prošetaju njime i razmisle o tome kako će se kretati. Kod kuće možete sa njima pripremiti i neke osnovne plesne pokrete kako bi se i sami opustili.

Dragi drugari i poštovani roditelji, nadamo se da smo Vas ovim tekstom pripremili i dodatno motivisali da se prijavite za audiciju za „Čaroliju“, jer Vas potencijalno očekuje višemjesečna zabava, spektakularno finale u „Sava Centru“ u Beogradu, saradnja sa vrhunskim muzičarima i još mnogo toga.

 Vaš Bazar

Kontakt

  • Adresa: Blaža Jovanovića, br.8, Podgorica
  • Tel: +(382) 20 220 330
  • Fax: +(382) 20 220 330
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Website: http://www.bazar-pg.me