Bazar

    

Font Size

Cpanel

DEŠAVANjA: MEĐUNARODNI DAN SPORTA

Tržni centar „Bazar“ obilježio je Svjetski dan sporta - 25. maj, sa ciljem promocije pozitivnog stava prema fizičkim aktivnostima, kao osnovnom preduslovu zdravog i aktivnog načina života.

Veliki broj građana i mališana uzeli su učešće u ovoj manifestaciji uz stručna lica koja su im omogućila zabavu, ali i dala adekvatne savjete kada su razne vrste fizičkih aktivnosti u pitanju.

Najmlađi učesnici oprobali su se u Prvoj Dječijoj Olimpijadi i to u dvije grupe, za djecu od 4 do 6 godina i od 6 do 8 godina. U prvoj grupi za najkraće vrijeme poligon svestranosti je prešla Darija Milošević, drugo mjesto osvojio je Jovan Drobnjak, a treće Nina Nikčević. Prvo mjesto u starijoj grupi pripalo je Pavlu Fustiću, drugo Aleksi Bulatoviću, i treće Bojanu Preleviću.
„Prva Dječija Olimpijada“, organizovana je u saradnji sa klubom „Smart Gym“ čiji su profesori fizičke kulture vodili računa o regularnosti takmičenja, „Haribom“ i dječijom igraonicom „Zujalica“ koji su nagradili najbolje.

U okviru obilježavanja Svjetskog Dana Sporta, tržni centar "Bazar", organizovao je i „Sportski kviz“ za sve drugare uzrasta od 6 do 10 godina. Kao najbolji znalac iz oblasti sporta pokazao se Andrej Janković, član karate kluba „Iskra“. 

Upravo su karatisti ovog kluba prisutnima prezentovali savladane vještine, uz interesantan performans. Predstavnici fitness klubova „Xenia“ , „Hajdana’s“ i „Energy Gym“ prezentovali su posjetiocima svoje aktivnosti, a svi zainteresovani bili su u prilici da se priključe njihovim besplatnim treninzima. Instruktorke kluba „Xenia“ prikazale su treninge pilatesa i aerobika, „Hajdana’s“ tim se predstavio sa najmlađim zumbalicama, kao i modren yogom i pilatesom, a instruktor „Energy gym-a“ izveo je kardion boxing trening. Za kraj je uslijedila i mala zumba zabava. 

Sport je univerzalno sredstvo razumijevanja i saradnje među ljudima u cilju fizičkog i duhovnog vaspitanja, vitalnosti i zdravlja, socijalnih odnosa i stavova, kao i unapređenja kvaliteta života. Svjetski dan sporta je zato najznačajnija i najmasovnija međunarodna manifestacija sporta i sportske rekreacije. 

Naš cilj je i ovoga puta ispunjen, jer smo uspjeli motivisati veliki broj posjetioca na uključivanje u sportske aktivnosti organizovane povodom 25. Maja – Svjetskog dana sporta. 

Galerija

Vaš Bazar

Kontakt

  • Adresa: Blaža Jovanovića, br.8, Podgorica
  • Tel: +(382) 20 220 330
  • Fax: +(382) 20 220 330
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Website: http://www.bazar-pg.me